Byta toalettstol - wc

Vi börjar med felsökning och när lokaliserat felet hämtar vi reservdelar och genomför bytet. Är toalettstolen gammal och önskas byta till ny wc kan vi hitta den wc-en som passar bäst till ditt badrum och byter till en ny.

En gammal och sliten toalettstol kan verkligen påverka intrycket av ett badrum. Att byta ut porslinet är något som sällan görs, eftersom det kan kännas både kostsamt och svårt. Men det behöver inte vara så svårt, särskilt inte om du har ett plastgolv i badrummet. Om du har klinker eller trägolv runt toaletten kan det vara klokt att anlita en professionell rörmokare.

Ett hållbart val av toalettstol är viktigt både för plånboken och miljön. Välj en toalett med olika spolfunktioner för att spara vatten. Idag är det vanligt med toaletter som erbjuder två olika spolningslägen – en normal spolning och en mindre spolning för mindre behov. Genom att välja en vattenbesparande WC med dessa funktioner kan du både spara pengar och minska vattenförbrukningen.

Om du känner att det är svårt att byta WC – låt oss göra jobbet åt dig

Vi på VVS Kvalitet har duktiga rörmokare som kan komma ut och hjälpa dig. Vi är experter på att byta wc-stolar och erbjuder bra service för att säkerställa att arbetet blir utfört på bästa sätt. Innan du byter ut toalettstolen behöver du stänga av vattnet på rätt sätt. Det är oftast en uppgift för en professionell rörmokare. Se först om du har en ventil bredvid toaletten där du kan stänga av vattnet. Kolla vid sidan av toaletten där ventil eller kran brukar finnas.

 

Vi erbjuder komplett service för byte av toalettstol med installerat och klart från ledande varumärken som Gustavsberg och Ifö. Vår tjänst omfattar byte, installation och reparation av toalettstolar och WC-stolar till förmånliga priser. Med vårt kunniga team kan du vara trygg med att ditt toalettbyte utförs professionellt och effektivt.

Några av dess främsta funktioner och egenskaper inkluderar:

Fabriksinställd dubbelspolning på 3 och 6 liter för effektiv vattenanvändning. En heltäckande, kondensfri spolcistern som bidrar till en ren och fräsch toalettmiljö. Flexibel installation med möjlighet att fästa toalettstolen med skruvar eller lim, vilket passar olika behov och förutsättningar. En bekväm sitthöjd på 43 cm för optimal komfort. Ett dolt vattenlås (S-lås) som ger en snygg och stilren design samtidigt som det säkerställer effektiv avloppshantering.

Vi kan givetvis hjälpa dig med bortforsling av din gamla toalettstol

 

Byta toalettstol Gustavsberg Nautic 1500

Gustavsberg Nautic 1500

Installerat & Klart 

Gustavsberg Nautic 1546

Gustavsberg Nautic 1546

Installerat & Klart 

IFÖ Spira Art 6240

IFÖ Spira Art 6240

Installerat & Klart 

Enbart byte av toalett

Enbart byte av toalett

Installerat & Klart 

Enbart byte av toalett

Annan toalett

Installerat & Klart 

För dig som planerar att byta toalettstol själv har vi sammanställt en guide för att underlätta processen:

✔ Om det var länge sedan kranen eller ventilen användes kan den ha blivit igensatt av kalk och vara svår att vrida på. I så fall finns det inget annat val än att stänga av huvudkranen. Det är en uppgift för en rörmokare. Efter att vattnet är avstängt kan du om du vill, vara med och utföra resten av bytet. Innan du installerar den nya toalettstolen bör du rengöra området runt och under den gamla toaletten. Det kan kännas otrevligt och smutsigt, men med toaletten avstängd och locket stängt brukar det gå bra. Ta hjälp av en partner för att underlätta arbetet.

✔ Många WC-stolar är fästa med fyra skruvar genom foten. Dessa skruvar behöver lossas. Om de sitter mycket hårt kan det vara nödvändigt att använda tång eller en metallsåg för att ta bort porslinet och komma åt skruvarna. Var försiktig så att du inte skadar dig eller får porslinsbitar i ögonen. Använd skyddsglasögon. När toalettstolen är lossad kan du lyfta bort den. Om toalettstolen är fäst vid väggen istället för golvet behöver du följa motsvarande procedur. Se till att rengöra golvet där den gamla toalettstolen stod. Ta bort all gammal smuts och fett som har samlats under åren. Det är viktigt för att den nya toalettstolen ska stå stadigt. Använd ett fettlösande rengöringsmedel.

✔ Bestäm hur den nya toalettstolen ska fästas. Passar de fyra hålen i foten där de gamla skruvarna satt? Om inte måste du borra nya hål i golvet. Vissa toalettstolar har inga hål för skruvar i sin porslinsfot och ska istället limmas fast i golvet. Om du inte ska använda de befintliga hålen i golvet, fyll dem med silikon.

✔ Placera den nya toalettstolen på plats för att kontrollera att den passar. Om du ska limma fast den, markera området runt stolen med en penna. Det kommer att hjälpa dig att placera lim eller silikon på rätt ställe. Lyft sedan bort den nya toalettstolen. Nu har du en markering på golvet. Lägg en sträng av lim eller silikon precis innanför markeringen så att det senare kommer i kontakt med porslinet längst ner på toalettstolen. Placera sedan den nya toalettstolen på plats. Om du använder skruvar, skruva fast dem.

✔ När toalettstolen är på plats, applicera silikon i fogarna mellan golvet och toalettstolens botten för att ge en snygg avslutning. Limmet kommer att torka relativt snabbt, men silikon kan behöva några dygn för att helt härda. Kom ihåg, om du känner dig osäker eller behöver hjälp med att byta toalettstol, kan du alltid anlita våra erfarna rörmokare på VVS Kvalitet. Vi erbjuder expertis och god service för att säkerställa att ditt arbete utförs på bästa sätt.

Självklart är våra rörmokare certifierade, med flera tilläggsutbildningar och certifikat.

Certifikat:
Säkervatten
BBR – Byggbransch Regler
Branschcertifikat inom VVS (VVS-branschens yrkesnämnd)
Heta arbeten
ATA Dricksvattenhygien

Prisförslag

För övriga frågor eller funderingar, kontakta oss gärna på mail på info@vvskvalitet.se. Vi utför jourarbeten från 08-23 varje dag. Vår jourlinje når du på 08-414 00 550.

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret, så kommer en av våra certifierade VVS-montörer kontakta dig.

9 + 7 =